email : luciemilfortova@outlook.cz

LIDÉ V DNEŠNÍ DOBĚ // PEOPLE NOWADAYS


Přemýšleli jste někdy nad dnešní dobou? Ne? A proč? Báli jste se snad toho, že by jste došli k závěru, který Vás vyděsí?

V poslední době o dnešní době přemýšlím celkem hodně. Nevím jestli je to tím, že stárnu a nebo tím, že jsem až moc zvědavá. Každopádně mě to baví. Je to něco, nad čím jsme schopná přemýšlet třeba i 2 hodiny v kuse.

Sama sebe se ptám na otázky, sama sobě na ně odpovídám. Teď si budete říkat asi, že jsem divná, ale je to tak.

Podle mě je dnešní doba  zvrácená. Každý řeší ostatní. Každý chce být hrozně ''in''. Každý chce něco víc a tak bych mohla pokračovat až do nekonečna. Není člověk na planetě co by nezáviděl například svému sousedovy nové auto.

Pozoruji to sama i na sociální sítí jako je ask.fm . Pokud máš iPhone seš hrozně moc bohatý, pokud ho nemáš seš socka. Pokud se chováš dobře, jsi nezajímavá osoba. Pokud se chováš špatně, jsi velice zajímavá osoba. Pokud vypadáš sympaticky/dobře, každý tě má rád. Pokud vypadáš hůře než všichni ostatní, každý tě začne hejtovat.

Stačí mít pár kilo navíc a hned jste něco míň než všichni ostatní. Co mě opravdu nejvíce zarážejí je postavení lidí k homosexuálům. Nemám ráda lidi co mají homofóbii. Uvědomte si, že lidé s jinou orientací než vy jsou také jenom lidi a mají právu na život a i na lásku. Nevidím jedinej důvod, proč by jste je museli nenávidět.

xoxo Lucie.

--

Have you ever wondered today's times? No? And why? Perhaps you were afraid that you would come to the conclusion that scare you?

Recently nowadays I am thinking about quite a lot. I do not know if it's getting old or that I'm too curious. Anyway, I enjoy it. It's something beyond what we are able to think even two hours at a stretch.

I ask myself the questions herself to answer them. Now you'll probably say that I'm weird, but it's true.
I think it perverted the present time. Each addressing the other. Everyone wants to be terribly '' in ''. Everyone wants something more, so I could continue ad infinitum. Not a person on the planet who would not envy your neighbor, for example, a new car.

I watch it yourself on social networks such as ask.fm. If you're an iPhone so much rich, if you do not have it you're Sock. If you behave well, you're uninteresting person. If you behave badly, you're a very interesting person. If you look sympathetically / well, everyone likes you. If you look worse than everyone else, you begin each hejtovat.
Just have a few extra kilos and now have a little less than everyone else. What I'm really baffled most is people's status to homosexuals. I do not like people who have homophobia. Remember that people with different orientation than you are only human and have the right to life and even love. I do not see a single reason why you had to hate.
xoxo Lucie.

1 komentářů:

  1. Můžeme si plácnout. Mě baví uvažovat jak o dnešní době, tak o naší generaci. Svým způsobem jsem fanoušek dnešní doby. Jakožto největší internetový fanda mi to přijde kouzelný, že my máme něco, co generace před námi ne.
    Problém dnešní doby a naší generace je ta nuda. Generace před námi měli neustále co dělat, aby se uživili a tak. My jsme vzešli z přebytku a nehorázně se nudíme. Všichni moc přemýšlí o všem, což má za následek deprese, kterým spousta z nás trpí, nejistota co se týká i sexuální orientace. My máme všechno, co chceme a máme čas přemýšlet. A tak se po nocích sházíme v barech (už od 14ti) opíjíme se, hulíme a najdem si někoho na noc. Je to pak na facebooku, na instagramu, na twitteru a někdy i na blogu. Tím přemýšlením nad vším a to všeobecné neštěstí a nuda se tak dostává všem pod kůži a musíš být tvrdej abys prorazil (není o tom konec konců i celej kapitalismus ve kterém vyrůstáme?) musíš být lepší než ti druzí a tak se lidi shazujou a hejtujou a maj komplexy a je to začrovanej kruh.
    Strach z homofobie bych už na tvém místě ani neměla. Jde to do ústupu, vidím to na svých kamarádech, můj kamarád je bisexuál, můj ex mi oznámil že je gej a každý koho znám, zná někoho se jinou sexuální orientací nebo i transgender. Hůře se s tím vyrovnávají spíše na vesnicích, kde se ještě drží názory generacích předešlých. Mám pocit, že zrovna naše generace je ta jedna z nejtolerantnějších (pokud nepočítáš antické řecko, tam byl homosexuál skoro každej), protože je to cool a to, že budeš obhajovat práva homosexuálů z tebe udělá inteligentního člověka, co se nebojí zastat se těch druhejch a budeš si za tím stát a bude ti jednou, že tě za to ostatní hejtujou, ty to převrátíš proti nim a oni budou ti nevzdělaní burani, co ničemu nerozumí. Takhle to bude vnímat každej a uvidíš, jak moc otevření nakonec všichni budeme.
    Mám ráda naší generaci, melodramatická mládež, co všechny nenávidí a co se potýká se svými démony, které si v hlavě vytváří.

    OdpovědětVymazat

 

Pravidelní čtenáři

Twitter Updates